Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela

Predjela

Nabujak od makarona umiješajte žumanjke, so, ribani parmezan, kiselo vrhnje, kuhane makarone i na kraju dodajte čvrsti snijeg od bjelanjaca.
Nadjeveni limun Napunite tim nadjevom limun, a odozgo ukrasite sa komadićem paprike, masline...
Omleti pečeni u rerni Na vrh svake stavite komadić maslaca veličine oraha i pecite...
Gusta zimska čorba Suho meso narežite na kockice, ispržite na malo ulja. Dodajte suhi hljeb narezan na kockice, propržite ga...
Mahune sa kajmakom Mahune kuhati u...
Bareni špinat Špinat očistiti, oprati i...
Pogačice sa ribanim sirom Od ovih sastojaka umijesiti tijesto i ostaviti da odstoji.
Rižot od škampi Onda izvaditi škampe iz soka, ovome dodati očišćenu rižu...
Teleći odresci u paprici Prije nego što odresci budu gotovi, pomiješati malo...
Lešo meso Kad voda ponovno zavri, podesimo na srednju temperaturu da se kuha lagano.
Juha od jaja Tri žumanjka dobro promiješajte s vrhnjem, pa ...
Bijela krem juha Tada zalijte juhom i dodajte cvjetaču podijeljenu na cvjetiće.
Cvijet pogača Staviti prvi dio pa ga premazati uljem, isto uraditi i sa drugim i na kraju treći dio koji ne premazujemo uljem.
Sočne lazanje ...staviti red lazanja, red mesa, pa ribani sir i...
Šaran u luku i riži Nakon toga cijelu ribu (i glavu) prerežite napola, uzdužno od repa prema glavi, kraj kićmene kosti.

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013