Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Supe i čorbe sa povrćem

Supe i čorbe sa povrćem

Sarajevska čorba Meso izrežite na kocke. U tavi zagrijte...
Čorba od luka Luk krupno izrežemo i propržimo svijetložuto na vrućem maslacu, zalijemo sa 1l vode u kojoj smo otopili dvije mesne kocke i kuhamo otprilike 15 minuta.
Čorba od špinata Krompir izrežemo na kocke, propržimo na ulju; sa sitno sjeckanim lukom.
Allgauska čorba od sira Od maslaca i brašna napravimo svijetlu zapršku, zalijemo hladnom juhom i pustimo da provri.
Brokoli čorbica Povrće prepržiti na ulju, par minuta. Dodati vodu, kuhati dok ne bude mekano. Staviti zatim u blender, zajedno sa sirom i usitniti.
Lovačka čorba od gljiva Na ulju prodinstamo narezane gljive, na kockice izrezano suho meso i izrezan luk.
Čorba od krastavaca s bijelim vinom Krompir kuhamo sa vinom dok ne postane mekan, a zatim ga propasiramo i promješamo s vrhnjem.
Čorba od karfiola, cvjetače Karfiol razdijelimo na cvjetiće, dobro ih operemo i kuhamo u vodi koju smo malo posolili.
Čorba od celera Celer operemo, ogulimo i izrežemo na tanke komade, stavimo u malo posoljenu vodu da provri i pustimo da se kuha na blagoj temperaturi oko  25 minuta.
Šarena čorba od povrća Pripremimo povrće, tanko ga narežemo, brzo propržimo na vrućem maslacu, pospemo brašnom, zalijemo juhom i malo posolimo.
Juha od luka Juha od luka je predjelo koje se pripremi za 10 minuta na veoma jednostavan i brz način.
Krem juha od gljiva Krem juha od gljiva je fino predjelo od gljiva.
Ukusna riblja juha Riblja juha je izvrsno predjelo za sve ljubitelje ribe kao i one koji su željni da promijene svakodnevnu ishranu.
Juha od rajčice Juha od rajčice je recept za sve ljubitelje kuhane hrane.

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013