Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Supe i čorbe sa mesom

Supe i čorbe sa mesom

Teleća čorba Začiniti žumancetom, mlijekom i sokom od...
Domaća supa od povrća sa pilećom jetricom Pileću jetricu operite tekućom hladnom vodom i na daščici je...
Kupusnjak ...redati u slojevima meso, kupus, sudžuku...
Begova čorba Zgusnemo sa pavlakom i žumancima...
Čorba od kiselog kupusa Kupus dobro operite, nalijte vodu i rasol...
Knedle od griza sa maslacem U kipuću vodu stavi se maslac i ukuha griz...
Knedle od griza U dobro izmiješan maslac doda se jaje, krupica, sol...
Ljevanci Jaje i brašno razmuti se...
Pileća supa Na ulju propržite sitno isjeckan luk, mrkvu i korijen peršuna...
Pileća supa sa griz noklama Meso staviti da prokuha, isprati ga i ponovo staviti u čistu vodu da kuha...
Višegradska čorba Za to vrijeme u posebnoj posudi bamiju zaliti vodom, sirćetom i malo posoliti...
Fojnička čorba Tradicionalno jelo iz Fojnice. Fojnica je po čuvena po bližnjem selu - Dusini, krompiru, planinskoj pečenici.. po kojem je ova čorba dobila ime.
Bijela čorba Propržite na ulju sitno isjeckan luk, šargarepu, peršun...
Sarajevska čorba Meso izrežite na kocke. U tavi zagrijte...
Tuzlanska čorba Mljeveno meso zajedno s naribanim lukom i mrkvom( narezanom na tanke rezance ) kuhamo u vodi  oko 15  minuta.

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013