Početna
Recepti
Kategorije
Članci
Rječnik
Pošalji recept
Nalazite se:
Početna stranica
»
Predjela
» Od riba, morskih plodova
Od riba, morskih plodova
Pohovani smuđ
Ribu očistite, operite, odrežite joj glavu, rep i peraje.
Zatim je presjecite na pola, odvojite meso od kosti i isjecite na šnicle debljine 2 cm.
Pržena deverika
Ribu deveriku očistiti. Zatim je odozgo prema dole oštrim nožem nasjeći na svakih 2-3 milimetra. Proreze nasoliti ( ovim dobivmao da se smanji broj sitnih kosti ) i malo nacijediti soka od limuna.
Riblji fileti za sladokusce
Filete poprskamo sokom od limuna, pospemo solju i biberom. U tavi rastopimo maslac, dodamo isjeckan luk i začinsko bilje i na to stavimo ribu.
Riba na roštilju
Očišćene skuše, velike srdele..
Brudet na dalmatinski način
Riba se opere i isječe na komade. Luk se očisti i jedna polovina se isitni i proprži...
Ukusna riblja juha
Riblja juha je izvrsno predjelo za sve ljubitelje ribe kao i one koji su željni da promijene svakodnevnu ishranu.
« Prethodna
1
2
3
4
5
6
7
Sljedeća »
Niste prijavljeni.
Prijavite se
ili se
registrujte
.
Pretraga
Pretraži sve
Pretraži po tagovima
Traži
Tagovi
pile
štuka
palčinci
ovčije meso
kajgana
domaca tjestenina
bazga
bez mesa
ravioli
mrkva
grašak
sir
tikvice
germa
mezetluci
hurme
agda
čorba
lokumi
kukuruzno brašno
patlidžani
juha
iznutrica
starinski kolač
rozbrat
pureće meso
sarma
mirođija
sufle
tjestenina
Prikaži ostale tagove
Partneri
Impressum
|
Marketing
|
Kontakt
|
Uslovi korištenja
Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013