Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Od riba, morskih plodova

Od riba, morskih plodova

Bijela riba u kremu Od bijelih riba za ovaj recept su najbolje bakalar ili riba list..
Šaran u umaku od piva U pivo u kojem se kuhala riba umiješati paradajz pire...
Zubatac kuhani Tada se stavi u posoljenu hladnu vodu s komadom luka, malo maslinova ulja...
Pržene pastrmke Očistiti pastrmke i staviti u napravljenu marinadu da odstoje prije przenja..
Marinirana lokarda, plavica Kad je pečena, složi se u zdjelu. Zatim se uzavre 250ml ulja, 250ml vinskog octa...
Skuše ili sardine u ulju Očišćene i dobro oprane skuše ili sardine bez glava složite u vatrostalni sud onako kako se slažu sardine u konzervi...
Riblji fileti sa rižom i povrćem Preko svega staviti šampinjone. Dodati još malo začina odozgo. Malo pomastiti...
Rolat od tunjevine Umutite jaja, dodajte kiselu vodu, izgnječen krompir, brašno, tunjevinu i začine...
Pašteta od sardina Iz sardina izvadite srednju kost i ocjedite ih od ulja...
Šnicle od ribe Riblje filete isprati u tekućoj hladnoj vodi, dobro ocjediti i isjeći na kocke. Namazati ih sokom od limuna...
Pastrmka sa mladim lukom Ribu očistiti nasoliti i na malo ulja ili putera prepržiti da se
zarumeni.
Odresci šarana u foliji Odreske šarana nakapajte limunovim sokom i ostavite ih da odstoje oko 15 minuta.
Pohovani smuđ Ribu očistite, operite, odrežite joj glavu, rep i peraje.
Zatim je presjecite na pola, odvojite meso od kosti i isjecite na šnicle debljine 2 cm.
Pržena deverika Ribu deveriku očistiti. Zatim je odozgo prema dole oštrim nožem nasjeći na svakih 2-3 milimetra. Proreze nasoliti ( ovim dobivmao da se smanji broj sitnih kosti ) i malo nacijediti soka od limuna.
Riblji fileti za sladokusce Filete poprskamo sokom od limuna, pospemo solju i biberom. U tavi rastopimo maslac, dodamo isjeckan luk i začinsko bilje i na to stavimo ribu.

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013