Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Od riba, morskih plodova

Od riba, morskih plodova

Nadjeveni limun Napunite tim nadjevom limun, a odozgo ukrasite sa komadićem paprike, masline...
Rižot od škampi Onda izvaditi škampe iz soka, ovome dodati očišćenu rižu...
Šaran u luku i riži Nakon toga cijelu ribu (i glavu) prerežite napola, uzdužno od repa prema glavi, kraj kićmene kosti.
Pastrmke s kaparima Zatim ih namočite u mlijeko i uvaljajte u brašno, pa...
Dinstane sardine Polegnite u posudu sardine i ostavite da kuhaju...
Pastrmke s bademima S vremena na vrijeme protresite tavu da se pastrmke ne zalijepe.
Prženi kotleti od soma Posolite kotlete od soma, uvaljajte ih u brašno...
Prženi bijeli oslić Ulje za prženje treba da bude vrelo, ali nikako ključalo jer je onda
Skuše sa senfom Skuše iznutra i izvana namažite...
Pečeni šaran na krompiru Navrh položiti ribu, preliti sve uljem i staviti u rernu da se peče.
Skuša na žaru Poslužite s umakom, koji pripremite...
Orada na žaru Povremene je mazite uljem - po mogućnosti maslinovim.
Pržena riječna riba Na prvi pogled ribu je vrlo jednostavno pržiti, međutim...
Tunjevina sa lukom Odreske natrljati solju, biberom, limunovim sokom...
Riblja čorba Jedna od najboljih mješavina je šaram, som i štuka...

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013