Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Od riba, morskih plodova

Od riba, morskih plodova

Čorba od ribljih glava Zatim dodajte istucani bijeli luk, vinsko sirće, so, biber, lovor i...
Nadjeveni limun Napunite tim nadjevom limun, a odozgo ukrasite sa komadićem paprike, masline...
Rižot od škampi Onda izvaditi škampe iz soka, ovome dodati očišćenu rižu...
Šaran u luku i riži Nakon toga cijelu ribu (i glavu) prerežite napola, uzdužno od repa prema glavi, kraj kićmene kosti.
Pastrmke s kaparima Zatim ih namočite u mlijeko i uvaljajte u brašno, pa...
Dinstane sardine Polegnite u posudu sardine i ostavite da kuhaju...
Pastrmke s bademima S vremena na vrijeme protresite tavu da se pastrmke ne zalijepe.
Prženi kotleti od soma Posolite kotlete od soma, uvaljajte ih u brašno...
Prženi bijeli oslić Ulje za prženje treba da bude vrelo, ali nikako ključalo jer je onda
Skuše sa senfom Skuše iznutra i izvana namažite...
Pečeni šaran na krompiru Navrh položiti ribu, preliti sve uljem i staviti u rernu da se peče.
Skuša na žaru Poslužite s umakom, koji pripremite...
Orada na žaru Povremene je mazite uljem - po mogućnosti maslinovim.
Pržena riječna riba Na prvi pogled ribu je vrlo jednostavno pržiti, međutim...
Tunjevina sa lukom Odreske natrljati solju, biberom, limunovim sokom...

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013