Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Od povrća

Od povrća

Supa od prase Očišćenu prasu i celer isjeckajte na komadiće i prodinstajte na ulju.
Krompir krofne Krompir skuhajte i izgnječite kao za pire i dodajte mlijeko...
Preliv od plavog patlidžana Isjecite patlidžan sa korom na uzdužne kriške i propržite na ulju.
Piperada Šunku isjecite na režnjeve, sitno isjeckajte papriku, crni i bijeli luk, a paradajz...
Musaka od kiselog kupusa Kupus sitno isjeckajte i izdinstajte malo na ulju.
Sarma od kelja Kelj poparite vrelom vodom...
Seljački doručak Zagrijati ulje u tavi, staviti isjeckan skuhan krompir...
Sarma u kiselom kupusu Pripremite listove kupusa za sarmu. Sameljite meso i crveni luk, začinite, dodajte rižu i 50 ml ulja...
Sarma u japraku Očistite, isjeckajte luk pomješajte ga sa mljevenim mesom.
Sogan dolma Podrezati vrhove na glavicama luka. Staviti glavice luka da se skuhaju u vodi, ali paziti da se ne prekuhaju. U vodu se moze dodati malo sirćeta.
Medaljoni od krompira Krompir naribati na krupno i malo bolje posoliti, dodati sasvim malo bibera, sitno sjeckani luk i jaja.
Imam baildi Plavi patlidžan prepolovimo i izdubimo. Izdubljeni dio isjeckamo na tanku parčad. U tavi sa većom količinom zagrijanog ulja pržimo...
Bamja Bamju na koncu staviti u lonac, doliti vode da je prekrije i sipati kašiku sirćeta. To prokuhati ocjediti i skinuti bamju sa konca.
Čorba od luka Luk krupno izrežemo i propržimo svijetložuto na vrućem maslacu, zalijemo sa 1l vode u kojoj smo otopili dvije mesne kocke i kuhamo otprilike 15 minuta.
Čorba od špinata Krompir izrežemo na kocke, propržimo na ulju; sa sitno sjeckanim lukom.

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013