Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Mezetluci

Mezetluci

Kremenadle u sosu Kremenadle malo istucite, malo posolite i propržite sa obje strane. Stavite ih u...
Lovačko meso Istucite šnicle, posolite, pobiberite i ostavite da malo odstoje. Suho meso isjecite...
Musaka od kiselog kupusa Kupus sitno isjeckajte i izdinstajte malo na ulju.
Pržena pileća krilca Zagrijte rernu na 220 C. U zdjeli izmješajte mrvice, peršun, so, biber, crvenu papriku i bijeli luk.
Pileća krilca sa roštilja Mješavinom ulja, limunovog soka, senfa, isjeckanog bijelog luka...
Pržena deverika Ribu deveriku očistiti. Zatim je odozgo prema dole oštrim nožem nasjeći na svakih 2-3 milimetra. Proreze nasoliti ( ovim dobivmao da se smanji broj sitnih kosti ) i malo nacijediti soka od limuna.
Ovčiji bubrezi na ražnju Ovčije bubrege pripremimo, narežemo na komade i nabodemo na ražnjiće naizmjenično s proprženim komadima luka, a na kraju nabodemo mali paradajz.
Teleća koljenica na ražnju Koljenicu operemo, obrišemo i nataknemo na ražanj. Pričvrstimo je kopčama ili odgovarajućim korpicama, malo posolimo i premažemo uljem.
Meze od sira i dinje Isjeći dinju na riježnjeve i očistiti od košpica.
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013