Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Jela od tjestenine

Jela od tjestenine

Ašćikadunine sarmice Isjeckajte sitno meso pa ga pomiješajte s usitnjenim sirom...
Špageti napoliten Lijepo, zanimljivo i ukusno. Ovo jelo vole i djeca i odrasli.
Zakuska od makarona Makarone skuhajte u slanoj vodi, ocjedite i isperite hladnom vodom...
Krompir krofne Krompir skuhajte i izgnječite kao za pire i dodajte mlijeko...
Bosanska potkriza Prosijano brašno pomješati sa sodom bikarbonom, dodati so i vodu...
Klepe, kulaci Zamjesiti dvije jufke malo tvrđe kao za pite i ostaviti da malo odstoji. Zatim razviti oklagijom i staviti posebno na krpu ili stoljnjak koji upotrebljavate za pitu.
Buredžici U tavi na zagrijanom ulju pržimo sitno isjeckani luk. Posolimo i pobiberimo. Kada omekša, dodamo mljeveno meso.
Rezanci sa gljivama Očišćene i oprane gljive narežemo i dinstamo ih na vrućem maslacu zajedno sa sitno isjeckanim lukom.
Tjestenina sa pavlakom i jogurtom U zdjeli izmiješamo  jogurt, mileram, svježi sir, jaja i sol. Manju tepsiju dobro premažemo sa maslacem i u nju poredamo ocijeđene tjestenine.
Rezanci sa mljevenim mesom Na zagrijanom maslacu ili suncokretovom ulju ispržiti sitno sjeckani luk, dodati mljeveno meso, so, biber, i poklopiti u šerpi i dinstati.
Rezanci sa orasima Kuhane i ocjeđene rezance staviti na malo zagrijan maslac, dobro promješati...
Špageti s ćufticama od mesa Cijele špagete stavimo u kipuću slanu vodu i kuhamo ih 12-15 minuta, a kada su kuhani, isperemo hladnom vodom.

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013