Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela

Glavna jela

Janjeća prsa na roštilju ...janjeća prsa i stavimo ih u tavu za pečenje. Ako su masna, polijemo ih... Pečemo ih u rerni otprilike jedan sat, a kad dobiju svijetlo rumenu boju, stavimo ih na zamašćen roštilj, premažemo sa malo maslaca i pečemo otprilike još deset minuta.
Šašlik Meso izvadimo iz umaka, ocijedimo ga i nabodemo na štapiće naizmjenično s ploškama luka i paradajza. Sve zajedno premažemo maslinovim uljem i pečemo u rerni ili na roštilju 10 do 20 minuta.
Ovčiji kotleti S kotleta skinemo loj, komade mesa operemo, istučemo, posolimo, pobiberimo i na vrućoj masti naglo zažutimo s obje strane.
Musaka od tikvica Tikvice očistiti i isjeći na kolutove.
Keks kolač Djeca ga rado jedu...
Brudet na dalmatinski način Riba se opere i isječe na komade. Luk se očisti i jedna polovina se isitni i proprži...
Hercegovački češkek Recept iz Hercegovine
Pizza sa šampinjonima, salamom i sirom Tijesto za pizzu položite u nauljenu tavu. Papriku očistite, izrežite na tanje rezance koje malo popržite na ulju...
Pizza sa šampinjonima i salamom U tavi zagrijte ulje i napola popržite listiće šampinjona. Tijesto za pizzu položite
Pizza sa šampinjonima i tikvicama Tijesto za pizzu položite u nauljenu tavu. Poprskajte ga s malo ulja, prekrijte kriškama rajčice i posolite...
Pizza sa šampinjonima i patlidžanima Patlidžan narežite na kockice, dobro posolite i ostavite da odstoje petnaest minuta...
Pizza sa šampinjonima i lukom Nezačinjeno tijesto položite u nauljenu tavu za pizze i stavite ga peći desetak minuta na temperaturi od 200-220°C...
Pizza sa šampinjonima, sirom i račićima Tijesto za pizzu položite u nauljenu tavu. Poprskajte ga s malo ulja i prekrijte...
Pizza sa šampinjonima, sirom i jajima Jaja razmutite u odgovarajućoj zdjeli. Umiješajte malo ulja, na kockice izrezanu šunku...
Pizza sa šampinjonima i sirom U nauljenu tavu položite tijesto za pizzu i prekrijte ga kriškama rajčice. Mozzarelu izrežite...
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013