Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela

Glavna jela

Ragu od varganja Varganje očistimo, narežemo na kocke, dinstamo oko deset minuta na maslacu. Dodamo narezano kuhano meso i oguljenog na kocke isječenog paradajza i kuhamo deset do dvadeset minuta.
Dinstane gljive Na vrućem maslacu dinstamo svijetložuto luk, zatim dodamo pripremljene i narezane gljive. Dinstamo ih u vlastitom soku dok ne postanu mekane.
Šnicle sa blitvom Krompir oguliti, izrezati na kockice i skuhati u slanoj vodi. Blitvu oprati i kratko kuhati takođe u slanoj vodi.
Umak za salatu Dobro izmješamo ulje, sok od limuna, ili ocat, dodamo aromatično bilje i pomješamo sa dobro ocijeđenom salatom.
Ragu od ovčetine na lovački način Meso obrišemo, narežemo na velike kocke, kuhamo ga istiha 80 minuta u pola litra vode i osmini ili četvrtini litre rasola dok ne postane mekano.
Janjeća prsa na roštilju ...janjeća prsa i stavimo ih u tavu za pečenje. Ako su masna, polijemo ih... Pečemo ih u rerni otprilike jedan sat, a kad dobiju svijetlo rumenu boju, stavimo ih na zamašćen roštilj, premažemo sa malo maslaca i pečemo otprilike još deset minuta.
Šašlik Meso izvadimo iz umaka, ocijedimo ga i nabodemo na štapiće naizmjenično s ploškama luka i paradajza. Sve zajedno premažemo maslinovim uljem i pečemo u rerni ili na roštilju 10 do 20 minuta.
Ovčiji kotleti S kotleta skinemo loj, komade mesa operemo, istučemo, posolimo, pobiberimo i na vrućoj masti naglo zažutimo s obje strane.
Musaka od tikvica Tikvice očistiti i isjeći na kolutove.
Keks kolač Djeca ga rado jedu...
Brudet na dalmatinski način Riba se opere i isječe na komade. Luk se očisti i jedna polovina se isitni i proprži...
Hercegovački češkek Recept iz Hercegovine
Pizza sa šampinjonima, salamom i sirom Tijesto za pizzu položite u nauljenu tavu. Papriku očistite, izrežite na tanje rezance koje malo popržite na ulju...
Pizza sa šampinjonima i salamom U tavi zagrijte ulje i napola popržite listiće šampinjona. Tijesto za pizzu položite
Pizza sa šampinjonima i tikvicama Tijesto za pizzu položite u nauljenu tavu. Poprskajte ga s malo ulja, prekrijte kriškama rajčice i posolite...

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013