Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela

Glavna jela

Kroketi od krompira Oguljen i opran krompir razrežemo na pola i skuhamo ga u slanoj vodi. Kad vodu ocijedimo, krompir ostavimo još malo da se ispari...
Polagani burek Svaki komad jufke malo umakati u vodu, slagati u tepsiju...
Sarma od blitve Pripremljen nadjev zavijati u listove pripremljene blitve i složiti ih u zemljeni sud...
Naglo pečeni odresci Svaku šniclu tučkom za meso lagano izlupati, posoliti i...
Pečeno prase Urađeno prase spustiti u tepsiju, a pod trbuh...
Juha od šampinjona Prodinstajte ih malo da puste vlastiti sok i dodajte...
Čušpajz od blitve Izrendati luk i mrkvu pa prodinstati na ulju, dodati blitvu...
Šiš ćevap Nanizane štapiće složiti u lonac, posoliti, dodati zrna bibera, isjeckano lišće celera...
Zubatac kuhani Tada se stavi u posoljenu hladnu vodu s komadom luka, malo maslinova ulja...
Pržene pastrmke Očistiti pastrmke i staviti u napravljenu marinadu da odstoje prije przenja..
Marinirana lokarda, plavica Kad je pečena, složi se u zdjelu. Zatim se uzavre 250ml ulja, 250ml vinskog octa...
Podvarak Oprati kiseli kupus pod hladnom vodom i isjeći ga na tanko. Staviti u lonac malo ulja i staviti kupus da se dinsta...
Rizi-bizi Posebno se u vodi kuha grašak, pa kad je mekan...
Dinstana riža Očišćena, oprana i osušena riža isprži se malo na vrućem maslacu, u kojoj se prži cijela glavica luka.
Dinstani grašak Grašak se očisti, opere i stavi na maslac na kojem se zažutio šećer...

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013