Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela

Glavna jela

Punjeni paradajz sa bijelim mesom Otopite malo maslaca, stavite na maslac rižu i samljeveno meso.
Teleća koljenica u mrkvi Dinstajte je još oko jedan sat (tako da se...
Teletina sa gljivama Na ulju ispržite očišćeni, nasjeckani luk, zatim dodajte gljive...
Obična pljeskavica Mljevenom mesu dodati so, veoma sitno...
Salata sa rotkvicama Zatim sve pomiješajte, posolite, popaprite...
Pržena riječna riba Na prvi pogled ribu je vrlo jednostavno pržiti, međutim...
Salata od srijemoša-srijemuša Salata od crijemuš, sremuš, divlji luk, šumski luk..
Sadrži znatne količine vitamina C i karotina. Povoljno djeluje kod arteroskleroze i povišenog krvnog pritiska.
Proljetni grašak Prije posluživanja, dodajte vrhnje...
Krompir sa sirom Kada krompir u rerni upije svu tečnost kojom je bio naliven sipajte mješavinu od jaja i mlijeka.
Pileći paprikaš Očišćeno pile od kože narezati na manje komade...
Okruglice od kravljeg sira Od te mase nakon miješanja oblikovati okruglice...
Prženi kelj ...svaki dio posoliti, pobiberiti i uvaljati...
Pile dinstano na bosanski način Na to zatim staviti prženu piletinu s unutrašnjom stranom okrenutom prema...
Mahune na maslacu Odlediti mahune, oprati...
Mladi krompir s porilukom Na ulju i na maslacu ispržiti nasjeckan luk i bijeli dio poriluka. Čim počne žutjeti...

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013