Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela

Glavna jela

Ragu od tikvica Zatim dodajte oljušten i isjeckan paradajz, bijeli luk...
Rižoto s gljivama Skinite sa šporeta i umiješajte maslac i parmezan.
Sataraš sa jajima Kada povrće omekša i saft uvri...
Prženi krompir sa kajmakom ...prelijte ga kajmakom i ostavite da se krčka još desetak minuta.
Krompir punjen ribom ...izgnječite viljuškom i dodajte sitno isjeckane masline, dva izmučena jajeta, so, biber, sitno isjeckan peršun...
Rolat sa sirom Sir tanko isječen poredajte preko jufke od mesa i savite...
Bakina vekna od mesa i jaja Sve dobro izmiješajte i rastanjite na celofanu.
Puslice od krompira Ove puslice možete služiti kao predjelo ili dodatak uz ribu ili meso.
Srpska gibanica Onda opet red kora i tako naizmjenično dok se tepsija ne ispuni.
Pržena džigarica-jetra Džigaricu oprati u komadu, zatim odstraniti kožicu i isjeći u lijepe tanke...
Patlidžani po tepsiji sa jajima ... preko preliti smjesu od jaja, mlijeka, kajmaka ili pavlake.
Musaka od plavih patlidžana Patlidžan uvaljati u tijesto koje smo pripremili od brašna, jajeta i malo mlijeka.
Omlet sa krompirom Masu od pečenog krompira stavite u sredinu omleta i presavijte.
Čorba od ribljih glava Zatim dodajte istucani bijeli luk, vinsko sirće, so, biber, lovor i...
Bamije na Barski način Bamija je povrće koje je u našem gradu dosta rasprostranjeno i jako ukusno. Sama biljka je vrlo dobra za holesterol, čišćenje krvi i krvnih sudova, vrlo se lako priprema i karakterističnog i prijatnog je ukusa.

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013