Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela

Glavna jela

Dimljena divlja patka na mostarski način Starinski mostarski recept.
Bosanski tirit Kokoš skuhati u slanoj vodi tako da meso otpada od kosti.
Nirnberški odresci Obje strane uvaljati u brašno, a samo jednu u jaje i u mrvice.
Njemačke okruglice od mesa Kada je to pirjano i kuhano, dodati okruglice...
Ovčji lonac Zaklopiti poklopac i kuhati na umjerenoj vatri oko...
Pečena patka Patku dobro očistiti, oprati, osušiti, pa izvana i iznutra posoliti...
Mahune u umaku od vrhnja Dodati miješajući malo brašna, a zatim kiselo vrhnje.
Specijalitet od kiselog kupusa Kiseli kupus dinstati zajedno sa paradajzom u preostalom ulju i saftu od mesa pet minuta.
Kiseli kupus sa suhim mesom U lonac staviti kiseli kupus, cijelu oguljenu jabuku, cijeli luk, ćurekot i...
Bosanska kupus kalja To toliko zaliti supom da pokrije meso. Posuti biberom i dinstati...
Špinat uvijen u tijesto Staviti ih na topli oval i preliti umakom od paradajza.
Pileća čorba Piletinu isjeći na komade. Luk sitno nasjeckati...
Đuveč od soma U međuvremenu očistiti i narezati luk, pa ga...
Pile s paprikom Kad meso zažuti dodati narezan luk, celer i mrkvu, nasjeckan peršun i...
Pile s nadjevom od suhih šljiva Mljeveno meso dinstati na malo maslaca oko pet minuta.
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013