Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Umaci, prelivi, marinade

Umaci, prelivi, marinade

Umak sa maslinama Oguljen paradajz miješati na ulju..
Umak od kiselih krastavaca Na zagrijanom ulju propržiti brašno da porumeni..
Umak od gorgonzole i špinata Skuhani špinat dobro iscijediti i isjeckati..
Umak od hrena Izmrviti sredinu od dvije kriške hljeba u mlijeko..
Umak od jugurta Oprati limun i iscijediti ga..
Umak od feferona Oljuštiti luk, ispržiti...
Umak od majoneze s kečapom Majonezi dodati kečap...
Umak od brusnica Brusnice se očiste, operu i kuhaju. Kad su kuhane, pasiraju se...
Majoneza sa kiselim krastavcem Žumanci, brašno i voda se tuku na vatri dok ne postane gusto...
Majoneza sa maslacem Maslac i sirovi žumanci se mješaju...
Kuhana majoneza Jaja, ulje, voda i sok od limuna dobro se izmješaju...
Majoneza od sirovih jaja U žumance se umješa limunov sok. Sirovi žumaci neprestano se mješaju mikserom...
Preliv od plavog patlidžana Isjecite patlidžan sa korom na uzdužne kriške i propržite na ulju.
Majoneza od svježega kravljeg sira Kravlji sir propasiramo kroz sito, glatko ga izmješamo s vrhnjem...
Ruski umak Majonezu pomiješamo s kečapom od paradajza...
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013