Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Umaci, prelivi, marinade

Umaci, prelivi, marinade

Sviježa crvena paprika za začin Po potrebi dodati malo vode i kuhati dok...
Ajvar Zatim oguliti, odstraniti kožicu i sjemenke. Isto uraditi i sa patlidžanima.
Pjenušava majoneza Sos će tako postati pjenusav i lagan.
Pašteta od povrća Kada sve bude mekano pasirati i ponovo kuhati u nešto širem sudu (da višak tečnosti ispari)...
Ajvar sa hrenom Sasvim gusto ukuhanim paprikama dodati so i ulje i kuhati dok se ulje što bolje...
Preliv od fete Preliv se koristi za...
Preliv od ovčijeg sira Sir izgnječiti viljuškom, dodati...
Srdel sos Zatim, polako dodavati ulje uz miješanje, da bi...
Umak s paradajzom i alevom paprikom Paradajz umutiti sa uljem...
Umak od paprike Kad masa postane kompaktna, dodati...
Preliv od srdela Izgnječiti srdele viljuškom, sitno isjeći...
Sos od tunjevine Sve sastojke sitno isjeckati...
Sos sa žumancetom i senfom Tvrdo kuhano žumance izgnječiti...
Sos od jaja Tvrdo skuhati, odvojiti žumanca, izgnječiti...
Preliv od senfa ...pa uz neprestano miješanje polako dodavati ulje.
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013