Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Sa povrćem

Sa povrćem

Musaka od plavih patlidžana Patlidžan uvaljati u tijesto koje smo pripremili od brašna, jajeta i malo mlijeka.
Bamije na Barski način Bamija je povrće koje je u našem gradu dosta rasprostranjeno i jako ukusno. Sama biljka je vrlo dobra za holesterol, čišćenje krvi i krvnih sudova, vrlo se lako priprema i karakterističnog i prijatnog je ukusa.
Salata od graha Procijedite ga, posolijte, prelijte kašikom...
Grah sa jajima Redajte u posudu u kojoj ćete ga peći red graha koji ste posolili, pobiberili i posuli peršunovim sitno isjeckanim listom i red...
Pire od graha Dodajte mu vezicu sitno isjeckanog peršunovog lista, nalijte jednu šolju vode u kojoj se kuhao...
Mahune sa kajmakom Mahune kuhati u...
Bareni špinat Špinat očistiti, oprati i...
Prokulica s krompirom U sredini stavite prokulicu, dodajte prženi luk (po želji možete dodati sitno sjeckano suho meso).
Kroketi od karfiola Pomastiti ruke i praviti male krokete.
Karfiol u kajmaku Sud namazati maslacem, poredati karfiol i...
Paprike nadjevene kajmakom 1 Očistite paprike i nadjevajte ih...
Kelj kao cvijet Glavici kelja izvadite sredinu, koju možete iskoristiti...
Mladi grašak U to stavite očišćeni grašak te...
Đuveč od bamije ..pa oko mesa složiti bamiju, na nju zelenu papriku, a...
Bosanska kalja Dodati biber i dinstati poklopljeno dok...

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013