Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Sa povrćem

Sa povrćem

Prokulica u tijestu od palačinke Ocijeđenu prokulicu stavite u posudu i...
Sangalija U namaščenu tepsiju stavite kuhani...
Bosanska tagara Sve podliti vodom, pokriti listom kupusa i peći u rerni na tihoj vatri dok...
Varivo od kelerabe Razrijediti je hladnom vodom, pa dodati kelerabe s vodom u kojoj su se kuhale i...
Kelj bez mesa Dodati joj skuhani i ocijeđeni kelj, malo...
Ragu od tikvica Zatim dodajte oljušten i isjeckan paradajz, bijeli luk...
Sataraš sa jajima Kada povrće omekša i saft uvri...
Patlidžani po tepsiji sa jajima ... preko preliti smjesu od jaja, mlijeka, kajmaka ili pavlake.
Musaka od plavih patlidžana Patlidžan uvaljati u tijesto koje smo pripremili od brašna, jajeta i malo mlijeka.
Bamije na Barski način Bamija je povrće koje je u našem gradu dosta rasprostranjeno i jako ukusno. Sama biljka je vrlo dobra za holesterol, čišćenje krvi i krvnih sudova, vrlo se lako priprema i karakterističnog i prijatnog je ukusa.
Salata od graha Procijedite ga, posolijte, prelijte kašikom...
Grah sa jajima Redajte u posudu u kojoj ćete ga peći red graha koji ste posolili, pobiberili i posuli peršunovim sitno isjeckanim listom i red...
Pire od graha Dodajte mu vezicu sitno isjeckanog peršunovog lista, nalijte jednu šolju vode u kojoj se kuhao...
Mahune sa kajmakom Mahune kuhati u...
Bareni špinat Špinat očistiti, oprati i...

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013