Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Sa povrćem

Sa povrćem

Sarma u kiselom kupusu Pripremite listove kupusa za sarmu. Sameljite meso i crveni luk, začinite, dodajte rižu i 50 ml ulja...
Ratatuj sa kobasicama U šerpu sa zagrijanim uljem stavimo parčad luka, paprika, babure, češnjeva luka, plavog patlidžana, tikvica, mladog luka i sitno sjeckani peršun.
Sogan dolma Podrezati vrhove na glavicama luka. Staviti glavice luka da se skuhaju u vodi, ali paziti da se ne prekuhaju. U vodu se moze dodati malo sirćeta.
Medaljoni od krompira Krompir naribati na krupno i malo bolje posoliti, dodati sasvim malo bibera, sitno sjeckani luk i jaja.
Bamja Bamju na koncu staviti u lonac, doliti vode da je prekrije i sipati kašiku sirćeta. To prokuhati ocjediti i skinuti bamju sa konca.
Čorba od špinata Krompir izrežemo na kocke, propržimo na ulju; sa sitno sjeckanim lukom.
Krompir sa rižom Krompir oguliti i isjeći na tanke kolutove. Rižu oprati i prokuhati kratko u vodi. Luk sitno isjeckati i propržiti na malo ulja.
Čorba od krastavaca s bijelim vinom Krompir kuhamo sa vinom dok ne postane mekan, a zatim ga propasiramo i promješamo s vrhnjem.
Rižoto od tikvica Na maslinovom ulju, dodati opranu i očišćenu rižu.
Musaka od tikvica Tikvice očistiti i isjeći na kolutove.

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013