Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Piletina, ostala perad

Piletina, ostala perad

Pileća jetra u umaku Veoma ukusna jetrica sa umakom...
Pileća jetra s peršunom Veoma brzo, ukusno, jeftino...! Jetrica pileća.
Carski ražnjići Kada budu pečeni prelijte sa malo rastopljenog maslaca.
Pile u ekspres loncu Brzo i veoma ukusno.
Pileći ragu s kukuruzom Pile očistite, narežite na komade i dinstajte s narezanim...
Pileći rižoto na mornarski način Popržite gljive na maslacu, pa i njih dodajte u skuhanu...
Pečena guska ...staviti još na kratko vrijeme u vrelu rernu da joj kožica postane hrskava.
Sočni pileći file Kada je file skoro pečen skinuti sa vatre i ostaviti da odstoji pet minuta poklopljen...
Bosanski tirit Kokoš skuhati u slanoj vodi tako da meso otpada od kosti.
Pečena patka Patku dobro očistiti, oprati, osušiti, pa izvana i iznutra posoliti...
Pileća čorba Piletinu isjeći na komade. Luk sitno nasjeckati...
Pile s paprikom Kad meso zažuti dodati narezan luk, celer i mrkvu, nasjeckan peršun i...
Pile s nadjevom od suhih šljiva Mljeveno meso dinstati na malo maslaca oko pet minuta.
Pile s majčinom dušicom Smanjiti vatru i dinstati u nepokrivenoj posudi oko 30 minuta.
Ćufte od mesa i sira ...pa sve dobro zamijesite i izradite loptice.

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013