Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Od žitarica

Od žitarica

Pileći pilav Potom u rižu spustiti komade napola kuhanog mesa...
Praziluk-poriluk-prasa sa rižom ...zalijte s malo vode pa dalje dinstajte dok poriluk malo omekša.
Riža sa pilećim jetricama Zatim umiješajte izrezane jetrice...
Bungur sa piletinom U lonac staviti 3 supene kašike ulja ili maslaca...
Rizi-bizi Posebno se u vodi kuha grašak, pa kad je mekan...
Dinstana riža Očišćena, oprana i osušena riža isprži se malo na vrućem maslacu, u kojoj se prži cijela glavica luka.
Riža s piletinom Pile se najprije na pola skuha, izreže i stavi na ulje na kojem je...
Riža s teletinom Na vruće ulje stavi se sitno isjeckani luk i malo proprži. Kad je svijetlo žut...
Riblji fileti sa rižom i povrćem Preko svega staviti šampinjone. Dodati još malo začina odozgo. Malo pomastiti...
Musaka od riže Skuhajte rižu u slanoj vodi, vodeći računa da se ne prekuha...
Riža na turski način Isjeckati luk i malo ga propržiti na maslacu ili ulju. Kada luk požuti...
Sarma u kiselom kupusu Pripremite listove kupusa za sarmu. Sameljite meso i crveni luk, začinite, dodajte rižu i 50 ml ulja...
Sarma u japraku Očistite, isjeckajte luk pomješajte ga sa mljevenim mesom.
Koljivo Pšenica se očisti i dobro opere. Uvečer se potopi u hladnoj vodi, a drugog dana voda izlije...
Sogan dolma Podrezati vrhove na glavicama luka. Staviti glavice luka da se skuhaju u vodi, ali paziti da se ne prekuhaju. U vodu se moze dodati malo sirćeta.

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013