Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Junetina, i govedina

Junetina, i govedina

Bosanska potkriza Prosijano brašno pomješati sa sodom bikarbonom, dodati so i vodu...
Sogan dolma Podrezati vrhove na glavicama luka. Staviti glavice luka da se skuhaju u vodi, ali paziti da se ne prekuhaju. U vodu se moze dodati malo sirćeta.
Ćufte u paradajz sosu Izmješati meso, luk, začine, malo ulja i pire od paradajza. Oblikovati manje kuglice i dobro ih uvaljati u brašno.
Klepe, kulaci Zamjesiti dvije jufke malo tvrđe kao za pite i ostaviti da malo odstoji. Zatim razviti oklagijom i staviti posebno na krpu ili stoljnjak koji upotrebljavate za pitu.
Bamja Bamju na koncu staviti u lonac, doliti vode da je prekrije i sipati kašiku sirćeta. To prokuhati ocjediti i skinuti bamju sa konca.
Mađarski gulaš Na ploškice narezan luk dinstamo na vrućem ulju tako da dobije zlatnožutu boju. Zatim dodamo pire od paradajza, zgnječen bijeli luk i meso te dobro izmješamo.
Govedina Stroganov File izrežemo na odreske otprilike 2cm debele, popržimo ih sa svih strana na vrućem maslacu, zatim posolimo, pobiberimo i izvadimo iz tave.

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013