Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Junetina, i govedina

Junetina, i govedina

Bosanski lonac Meso dobro začinite biberom i solju i stavite u lonac. Plavi patlidžan oljuštite...
Zapečeni grah sa suhom govedinom Luk isjeckajte i popržite na ulju. Dodajte komadiće suhe govedine...
Musaka od krompira Krompir se skuha u ljusci, oguli i izreže na ploške...
Imam baildi 2 Plave patlidžane pržite na ulju dok malo ne omekšaju, a zatim ih na pola presjecite i...
Musaka od riže Skuhajte rižu u slanoj vodi, vodeći računa da se ne prekuha...
Musaka od kiselog kupusa Kupus sitno isjeckajte i izdinstajte malo na ulju.
Sarma od kelja Kelj poparite vrelom vodom...
Sitni ćevap Junetinu izrežite na komadiće. Crveni i bijeli luk...
Sarma u kiselom kupusu Pripremite listove kupusa za sarmu. Sameljite meso i crveni luk, začinite, dodajte rižu i 50 ml ulja...
Sarma u japraku Očistite, isjeckajte luk pomješajte ga sa mljevenim mesom.
Bosanska potkriza Prosijano brašno pomješati sa sodom bikarbonom, dodati so i vodu...
Sogan dolma Podrezati vrhove na glavicama luka. Staviti glavice luka da se skuhaju u vodi, ali paziti da se ne prekuhaju. U vodu se moze dodati malo sirćeta.
Ćufte u paradajz sosu Izmješati meso, luk, začine, malo ulja i pire od paradajza. Oblikovati manje kuglice i dobro ih uvaljati u brašno.
Klepe, kulaci Zamjesiti dvije jufke malo tvrđe kao za pite i ostaviti da malo odstoji. Zatim razviti oklagijom i staviti posebno na krpu ili stoljnjak koji upotrebljavate za pitu.
Bamja Bamju na koncu staviti u lonac, doliti vode da je prekrije i sipati kašiku sirćeta. To prokuhati ocjediti i skinuti bamju sa konca.

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013