Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Junetina, i govedina

Junetina, i govedina

Pohovani palačinci punjeni mesom i gljivama Na malo maslaca prodinstati meso, dodati sitno sjeckane gljive...
Rolat od mesa sa graškom Pola kilograma mljevenog mesa pomiješati sa sitno isjeckanom glavicom luka...
Naglo pečeni odresci Svaku šniclu tučkom za meso lagano izlupati, posoliti i...
Dinstani biftek sa vinom Poklopiti i dalje dinstati. Zatim izvaditi biftek i staviti ga na toplo. Propasirati sok od pečenja...
Juneće šnicle sa lukom Juneće šnicle malo istucite i dinstajte na maslacu...
Bosanski lonac Meso dobro začinite biberom i solju i stavite u lonac. Plavi patlidžan oljuštite...
Zapečeni grah sa suhom govedinom Luk isjeckajte i popržite na ulju. Dodajte komadiće suhe govedine...
Musaka od krompira Krompir se skuha u ljusci, oguli i izreže na ploške...
Imam baildi 2 Plave patlidžane pržite na ulju dok malo ne omekšaju, a zatim ih na pola presjecite i...
Musaka od riže Skuhajte rižu u slanoj vodi, vodeći računa da se ne prekuha...
Musaka od kiselog kupusa Kupus sitno isjeckajte i izdinstajte malo na ulju.
Sarma od kelja Kelj poparite vrelom vodom...
Sitni ćevap Junetinu izrežite na komadiće. Crveni i bijeli luk...
Sarma u kiselom kupusu Pripremite listove kupusa za sarmu. Sameljite meso i crveni luk, začinite, dodajte rižu i 50 ml ulja...
Sarma u japraku Očistite, isjeckajte luk pomješajte ga sa mljevenim mesom.

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013