Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Junetina, i govedina

Junetina, i govedina

Zakuska od jaja sa mljevenim mesom Tvrdo kuhana jaja presjeći po dužini i naredati...
Musaka od pohovanih tikvica Očistite tikvice, isjecite ih na riježnjeve...
Šatobrijan Pečemo ga 12 do 18 minuta da postane...
Savitak od goveđih ili junećih odrezaka Zatim pospemo brašnom i na vrućem ih maslacu zažutimo...
Ćevapi, pljeskavice Mijesati sve dok smjesa ne bude ostajala na ruci. Miješajući možete...
Mesne rolnice U međuvremenu mljeveno meso posolite, dodajte jedno jaje, biber...
Šnicle u paradajz sosu Ovo je naročito pogodno ako je meso žilavo...
Domaći ćevap ...sipajte u alu-foliju (krajeve nekoliko puta pažljivo presavijte da sok ne iscuri)...
Ćufte u luku Očišćen luk isjeckajte i dinstajte na ulju dodajući...
Tešanjska tagarica Tradicionalno jelo iz Tešnja koje se priprema u zemljanoj posudi zvanoj tagarica.
Goveđe šnicle s pavlakom Kada je zelen postala mekana, meso se izvadi...
Pečeni odresci Na ugrijano ulje stave se odresci...
Rolada od mesa sa graškom Gotovu sjeći na deblje kriške...
Pljeskavice sa sirom Sitno isjeckajte crveni luk...
Rolat od mljevenog mesa 1 U pola kilograma mljevene junetine..

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013