Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Junetina, i govedina

Junetina, i govedina

Paprike s mljevenim mesom U meso dodajte žumanjak, začine, brašno...
Špageti sa mesom Za to vrijeme na ulju prepržiti sitno isjeckan...
Ćufte na povrću Mljevenom mesu dodati rastopljen hljeb, jaja, isječen crni luk, so...
Juneći rozbrat na roštilju Juneći rozbrat pripremiti pa staviti u maslinovo rafinirano i...
Kujruk ...pa stavimo da se krčka na tihoj vatri.
Zakuska od jaja sa mljevenim mesom Tvrdo kuhana jaja presjeći po dužini i naredati...
Musaka od pohovanih tikvica Očistite tikvice, isjecite ih na riježnjeve...
Šatobrijan Pečemo ga 12 do 18 minuta da postane...
Savitak od goveđih ili junećih odrezaka Zatim pospemo brašnom i na vrućem ih maslacu zažutimo...
Ćevapi, pljeskavice Mijesati sve dok smjesa ne bude ostajala na ruci. Miješajući možete...
Mesne rolnice U međuvremenu mljeveno meso posolite, dodajte jedno jaje, biber...
Šnicle u paradajz sosu Ovo je naročito pogodno ako je meso žilavo...
Domaći ćevap ...sipajte u alu-foliju (krajeve nekoliko puta pažljivo presavijte da sok ne iscuri)...
Ćufte u luku Očišćen luk isjeckajte i dinstajte na ulju dodajući...
Tešanjska tagarica Tradicionalno jelo iz Tešnja koje se priprema u zemljanoj posudi zvanoj tagarica.

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013