Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Junetina, i govedina

Junetina, i govedina

Specijalitet od kiselog kupusa Kiseli kupus dinstati zajedno sa paradajzom u preostalom ulju i saftu od mesa pet minuta.
Bosanska kupus kalja To toliko zaliti supom da pokrije meso. Posuti biberom i dinstati...
Brzi poljev Brzi poljev sa lepinama...
Govedina s paradajzom Na ulju malo ispržite na kocke narezano suho meso, dodajte na kocke narezanu govedinu.
Ćevapi Najbolje je praviti ćevape od smjese koja je prenoćila u frižideru.
Ćufte od mesa i sira ...pa sve dobro zamijesite i izradite loptice.
Govedina na bosanski način Meso izrezati na tanke listiće, a...
Musaka s patlidžanima ...slagati u nju red isprženih patlidžana, red mesa sa saftom, tada opet...
Mljeveno meso nadjeveno gljivama Nadjenite pripremljenim nadjevom i uvijte u...
Bosanska tagara Sve podliti vodom, pokriti listom kupusa i peći u rerni na tihoj vatri dok...
Sultan biftek Za to vrijeme se pošira jedno jaje...
Rolat sa sirom Sir tanko isječen poredajte preko jufke od mesa i savite...
Bakina vekna od mesa i jaja Sve dobro izmiješajte i rastanjite na celofanu.
Lešo meso Kad voda ponovno zavri, podesimo na srednju temperaturu da se kuha lagano.
Kuhana govedina sa pikantnim umakom Na kraju dodati malo origana, sjeckane zelene masline, so i biber.
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013