Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Jela sa žara

Jela sa žara

Mirisni kotleti ...na žar povremeno bacite mirišljave trave.
Obična pljeskavica Mljevenom mesu dodati so, veoma sitno...
Teleći kotleti sa roštilj tave ...pa ostaviti pet sati da stoje u hladnjaku.
Kamenice na žaru ...kratko, svega 5-6 sekundi.
Ražnjići od piletine Oprati pile pa isjeći tako da dobijemo komade pogodne...
Ražnjići Uz ražnjiće služiti obilato sitno isjeckanog crvenog luka...
Šatobrijan Pečemo ga 12 do 18 minuta da postane...
Ćevapi, pljeskavice Mijesati sve dok smjesa ne bude ostajala na ruci. Miješajući možete...
Ćevapčići Juneće meso od vrata izrezati na kockice veličine...
Pileća krilca sa roštilja Mješavinom ulja, limunovog soka, senfa, isjeckanog bijelog luka...
Odresci sa šunkom na žaru Odreske operemo, obrišemo i natrljamo solju i biberom. Svaki odrezak posebno omotamo komadom šunke i pečemo ga 4-6 minuta s obje strane na roštilju.
Riba na roštilju Očišćene skuše, velike srdele..
Janjeća prsa na roštilju ...janjeća prsa i stavimo ih u tavu za pečenje. Ako su masna, polijemo ih... Pečemo ih u rerni otprilike jedan sat, a kad dobiju svijetlo rumenu boju, stavimo ih na zamašćen roštilj, premažemo sa malo maslaca i pečemo otprilike još deset minuta.

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013