Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Jela od gljiva

Jela od gljiva

Pečeni varganji Varganje pripremimo, prerežemo ih po dužini, operemo i ocijedimo, uvaljamo ih u brašnu, u razmućenom jajetu koje smo posolili i pobiberili i u mrvicama.
Lovačka čorba od gljiva Na ulju prodinstamo narezane gljive, na kockice izrezano suho meso i izrezan luk.
Ragu od varganja Varganje očistimo, narežemo na kocke, dinstamo oko deset minuta na maslacu. Dodamo narezano kuhano meso i oguljenog na kocke isječenog paradajza i kuhamo deset do dvadeset minuta.
Dinstane gljive Na vrućem maslacu dinstamo svijetložuto luk, zatim dodamo pripremljene i narezane gljive. Dinstamo ih u vlastitom soku dok ne postanu mekane.

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013