Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Jela od gljiva

Jela od gljiva

Čorba od suhih gljiva U međuvremenu zagrijte margarin ili maslac, dodajte gljive...
Predjelo od palačinki U rashlađen umak dodajte žumanjak i sir u kockicama...
Gljive s paradajzom ...očišćene i na listove isječene gljive poklopiti...
Mesne rolnice U međuvremenu mljeveno meso posolite, dodajte jedno jaje, biber...
Makaroni u vrhnju sa šampinjonima Ocijeđene makarone dodajte gotovim gljivama...
Čorba od šampinjona s krompirom ...a zatim staviti pripremljene gljive i poklopljeno dinstati.
Palačinci sa šampinjonima Staviti u zagrijanu rernu da se zapeče...
Punjeni šampinjoni sa jajima Pažljivo izvaditi stabljike da ostanu udubine..
Patlidžan punjen šunkom i šampinjonima Patlidžane raspoliviti uzdužno i izvaditi meso patlidžana...
Pohovani palačinci punjeni mesom i gljivama Na malo maslaca prodinstati meso, dodati sitno sjeckane gljive...
Juha od šampinjona Prodinstajte ih malo da puste vlastiti sok i dodajte...
Punjeni šampinjoni Šampinjone oprati i izvaditi stabljiku. U dublju zdjelu sitno isjeckati stabljike...
Piletina na lovački način Pile rasjeći na djelove i propržiti na ulju...
Piletina sa šampinjonima Pilići se očiste (pripreme), prerežu uzduž leđa i ogule. Tada se izvadi prsno meso i meso s bataka. Sve se posoli, pa se jedna strana mesa povalja u brašno i malo ispeče u maslacu.
Rezanci sa gljivama Očišćene i oprane gljive narežemo i dinstamo ih na vrućem maslacu zajedno sa sitno isjeckanim lukom.

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013