Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Janjetina, i teletina

Janjetina, i teletina

Ovčiji bubrezi na ražnju Ovčije bubrege pripremimo, narežemo na komade i nabodemo na ražnjiće naizmjenično s proprženim komadima luka, a na kraju nabodemo mali paradajz.
Odresci sa šunkom na žaru Odreske operemo, obrišemo i natrljamo solju i biberom. Svaki odrezak posebno omotamo komadom šunke i pečemo ga 4-6 minuta s obje strane na roštilju.
Teleća koljenica na ražnju Koljenicu operemo, obrišemo i nataknemo na ražanj. Pričvrstimo je kopčama ili odgovarajućim korpicama, malo posolimo i premažemo uljem.
Šnicle sa blitvom Krompir oguliti, izrezati na kockice i skuhati u slanoj vodi. Blitvu oprati i kratko kuhati takođe u slanoj vodi.
Ragu od ovčetine na lovački način Meso obrišemo, narežemo na velike kocke, kuhamo ga istiha 80 minuta u pola litra vode i osmini ili četvrtini litre rasola dok ne postane mekano.
Janjeća prsa na roštilju ...janjeća prsa i stavimo ih u tavu za pečenje. Ako su masna, polijemo ih... Pečemo ih u rerni otprilike jedan sat, a kad dobiju svijetlo rumenu boju, stavimo ih na zamašćen roštilj, premažemo sa malo maslaca i pečemo otprilike još deset minuta.
Šašlik Meso izvadimo iz umaka, ocijedimo ga i nabodemo na štapiće naizmjenično s ploškama luka i paradajza. Sve zajedno premažemo maslinovim uljem i pečemo u rerni ili na roštilju 10 do 20 minuta.
Ovčiji kotleti S kotleta skinemo loj, komade mesa operemo, istučemo, posolimo, pobiberimo i na vrućoj masti naglo zažutimo s obje strane.

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013