Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Janjetina, i teletina

Janjetina, i teletina

Ovčetina s mahunama Ovčetinu pripremimo, narežemo na komade kao za gulaš, stavimo u šerpu...
Teleći ili janjeći paprikaš U šolji razmutiti kiselu pavlaku, dodati brašno, dobro izmiješati...
Teletina sa krompirom Kada je teletina napola pečena dodajte pripremljen krompir i stavite...
Pečena teleća koljenica Povrće, paradajz sa sokom, bosiljak, majčinu dušicu i lovorov list složiti u sud za pečenje sa pokolopcem...
Hadžijski odrezak Odreske malo izlupati, namazati ih kajmakom, srolati...
Naglo pečeni odresci Svaku šniclu tučkom za meso lagano izlupati, posoliti i...
Šiš ćevap Nanizane štapiće složiti u lonac, posoliti, dodati zrna bibera, isjeckano lišće celera...
Riža s teletinom Na vruće ulje stavi se sitno isjeckani luk i malo proprži. Kad je svijetlo žut...
Teleća rolada Meso sa unutrašnje strane posoliti i samo malo premazati uljem, srolati i povezati prirodnom kanafom...
Širden, bumbar Jagnjeće iznutrice obarite i isjecite na sitno, dodajte nakratko obarenu rižu...
Pače Teleće ili juneće nogice i teleću koljenicu dobro oprati i staviti u lonac zajedno...
Bosanski lonac Meso dobro začinite biberom i solju i stavite u lonac. Plavi patlidžan oljuštite...
Bamija sa teletinom Podlijevajte vrelom vodom dok meso ne omekša. Dok se meso dinsta...
Kremenadle u sosu Kremenadle malo istucite, malo posolite i propržite sa obje strane. Stavite ih u...
Lovačko meso Istucite šnicle, posolite, pobiberite i ostavite da malo odstoje. Suho meso isjecite...

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013