Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Internacionalna jela

Internacionalna jela

Ravioli sa špinatom U sredinu svakog stavite kašikicu nadjeva...
Turske pogačice sa sirom ...pogačice peči na 200 stepeni...
Tortilje sa povrćem U brašno umiješati so, prašak za pecivo i šećer. Dodati...
Grah sa feferonima ...dodajte u grah goveđe ili juneće meso, sitno sjeckan luk...
Šnicle u paradajz sosu Ovo je naročito pogodno ako je meso žilavo...
Teleći paprikaš Meso operemo, narežemo na velike kocke i dinstamo na vrućem ulju zajedno sa...
Bečka šnicla Servira se sa salatom, varivom i ploškama od limuna...
Špageti u bešamelu ...složite u slojevima špagete, karfiol pa...
Lazanje sa špinatom U namaštenu vatrostalnu posudu slažite pripremljene sastojke...
Bijela riba u kremu Od bijelih riba za ovaj recept su najbolje bakalar ili riba list..
Lazanje - lasagne sa mesom Izdinstati luk na ulju, dodati meso i gljive ...
Zapečeni grah sa pančetom Luk isjeckajte i popržite na ulju. Dodajte komadiće pančete...
Sarma u kiselom kupusu Pripremite listove kupusa za sarmu. Sameljite meso i crveni luk, začinite, dodajte rižu i 50 ml ulja...
Riba na roštilju Očišćene skuše, velike srdele..
Mađarski gulaš Na ploškice narezan luk dinstamo na vrućem ulju tako da dobije zlatnožutu boju. Zatim dodamo pire od paradajza, zgnječen bijeli luk i meso te dobro izmješamo.

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013