Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti

Dezerti

Tufahije Ogulite jabuke,izvadite košpice i skuhajte u slatkoj vodi uz dodatak limuna...
Tulumbe U posudi skuhajte mlijeko sa sećerom i malo soli. Kada prokuha, umješajte brašno...
Halva Maslo zagrijati u šerpi i na njemu pržiti brašno, koje se mora miješati da ne izgori...
Žuto-bijele kocke Polupamo jaja i odvojimo bjelanca od žumanaca. Mikserom mutimo žumanca i dodamo 6 kašika šećera.
Koljivo Pšenica se očisti i dobro opere. Uvečer se potopi u hladnoj vodi, a drugog dana voda izlije...
Kolač od hurmi, datula Napraviti snijeg od bjelanaca, dodati šećer, orahe, brašno i hurme-datule.
Griz halva U tavi sa rastopljenim puterom tri minuta pržimo kikiriki. Uz neprekidno miješanje dodamo griz, dok ne dobije svijetlozlatnu boju.
Rafaelo bombice U šerpu na šporetu sa vodom dodamo šećer i margarin. Kada uzavri, sklonimo sa šporeta.
Mafini sa jogurtom i narančom Pećnicu odmah uključimo na 180 º C da se dobro zagrije. Naranču peremo vrućom vodom i dobro obrišemo kuhinjskom krpom. Narendamo koricu i iscijedimo sok.
Rezanci sa orasima Kuhane i ocjeđene rezance staviti na malo zagrijan maslac, dobro promješati...
Jabuke u vinu Jabuke oljuštiti i isjeći na kriške, dodati šećer, sok od limuna, narendati sitno kore od pola limuna, mljevenih badema ili oraha i preliti bijelim vinom.
Čokoladne kuglice Mljevene bademe, rendanu čokoladu, šećer, rum i med umiješati. .
Salata od krušaka sa medom Kruške izrezati na tanke kriške preliti medom, posuti šečerom u prahu, posuti grožđicama i rezanim orasima.
Kompot od trešanja Trešnje operemo, izvadimo im koštice ako hoćemo, skuhamo ih ne suviše mekano u vodi sa šećerom i korom od limuna.
Kompot od šljiva Šljive operemo, raspolovimo, izvadimo košpice, pospemo šećerom i pustimo da neko vrijeme odstoje.

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013