Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti

Dezerti

Semofreddo od bjelanjaka i kupina Idemo lagano potrošiti 6 bjelanjaka koji su nam ostali od prethodnog semifredda koji je za bazu imao žumanjke ovaj semifreddo će imati za bazu meringu all italiano. Jako je važno da se poštivaju temperature i da se sastojci ručno umiješaju zbog toga da u njima ostane što više zraka a što manje vode. Što se tiče tučenog vrhnja koristiti normalno, mliječno vrhnje, zbog masnoće i kremoznosti deserta ali, ako neko želi, može se koristiti i biljno vrhnje s tim da se mora računati da desert neće imati onu kremoznost kao sa normalnim tučenim vrhnjem.
Šampita 1 Po ovom receptu pravim sampitu godinama....
Američka pita Pri pravljenju ove pite su korištene jabuke, višnje i maline. Možete koristiti i drugo voće.
Kolač s višnjama preliven čokoladom Višnje, čokolada,...
Delikatesne palačinke Ko voli palačinke ovo je super.
Kompot od jagoda Kako napraviti prirodan kompot od jagoda. Prirodno bez konzervansa.
Lažna baklava Brzo, jednostavno...
Dženana torta Dobićete gustu masu, pa kad se ohladi dodajte...
Kolač s voćem iz kompota Ako vam je preostalo kompota od zimnice utrošite ga na ovaj...
Krema od jogurta Osvježava...
Čokoladna krema s rižom Brzo, jednostavno, ukusno...
Kolačići s pekmezom Brzo i jednostavno.
Mliječna limunada s jagodama Šećer, voćne sokove i...
Mlijeko sa jagodama Ukusno i ...

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013